• Phone+359887441596
  • Addressгр. Пловдив бул.В.Левски 107
  • Open Hours08.00 - 23.00
  • Phone+359887441596
  • Addressгр. Пловдив бул.В.Левски 107
  • Open Hours08.00 - 23.00

Какъв диджей да си избера

Share

Как да изберете правилния диджей за сватба или друг вид мероприятие.

Не приемайте, че изборът на диджей е много маловажна задача, решението на която може да бъде оставена до последната минута. Музиката, която ще се пуска на сватбата или друг вид парти, трябва да съответства на вашите вкусови предпочитания. Как всъщност да изберем подходящ диджей, така че сватбеното или друго тържество да е забавно.

Диджеите, които сте свикнали да виждате в клубове, не са по-различни от сватбените дисководещи. Разлика е, че в клубовете диджеите пускат музика в клубно звучение. Разликата при частните събития е, че там се пускат комерсиалните версии на парчетата.

За лично събитие е пожелателно диджея да предложи той да зареди залата с професионална техника ( пулт маса, осветление, озвучаване). Този аспект също е от голямо значение за атмосветата на вашето парти. Към кой модел спада даден дисководещ ще ви насочи информацията за него в интернет. Също така можете да съберете мненията на клиенти или впечатленията от личната ви среща. Това можете да разберете и от този сайт в страницата „ Избери си диджей“ има достатъчно информация за всеки обявен като такъв.

Предоставянето на списък от 500 + песни, които диджеят да пусне на сватбата или които да не пуска на сватбата. (На сватба се пускат около 120 песни, като работата на диджея е да ги подбере така, че да накара всички ваши гости с най-различни вкусове да се забавляват.) Предоставянето на какъвто и да списък песни в последния момент няколко минути преди сватбата. (Вашият диджей има нужда от техническо време за да се подготви със списъците с песни, които сте му предоставили). Защото няма диджей който да има всичката музика на света готова за пускане подредена и сортирана. Малкият списък с 10-20 песни е по скоро пожелателен за безпроблемната  работа на вашия празник.

Песните може да бъдат разделени в три категории:

Песни, които да бъдат пуснати по време на мероприятието; Напълно в рамките на нормалното е дисководещите е да пуснат и песните, ако решите да подбирате специални такива за различните ритуали – посрещане на младоженците в ресторанта, хвърляне на булчинския букет и жартиер, както и разрязването на сватбената торта.

Песни, които да бъдат пуснати, ако дисководещият прецени; Това са песни от вашите предпочитания, които може да се окаже, че не са много подходящи да се пуснат на такъв вид мероприятие. Все пак доверете се на професионализма на диджея, ако е възможно той ще ги пусне, ако не той ще намери техни достойни заместители.

Песни, които да не бъдат пуснати; (Тук избирате хитовете от евъргрийни – песните на Abba, Village People, Boney M, както и народните песни и хора – например Бяла Роза).

Мероприятие с или без чалга !

Тук можем да кажем, че едно мероприятие може да се получи еднакво весело или пък скучно, както с така и без чалга. Все пак има две ситуации, които предизвикват известен дискомфорт.

В първата ситуация чалгата е забранена, но гостите упорито поръчват и буквално тормозят дисководещия да им пусне дадено парче. Има случаи дисководещ да изтърпи с голям професионализъм грубото отношение и викането на булка, заради пуснато поп – фолк парче, поръчано от кума. Любопитното в случая е, че кумът, който е бил наясно със забраната, е уверил преди това дисководещия, че булката няма нищо против.

Подбирането на правилния диджей е предпоставка да получите това, което очаквате и да очаквате, това, което ще получите. В случай, че изпитвате съмнения или неясноти относно работа на един диджей, е по – добре да се насочите към друг. Този сайт е създаден точно за това. В него можете да избирте между голям брой диджеи, което ще улесни вашият избор. Желаем ви успех.

Вашият коментар